Hírek
Boterkoek recept
2013. február 28.

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
20 dkg cukor
1 evőkanál citromhéj
1 evőkanál vanília kivonat
1 evőkanál tej

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Kivajazunk egy kör alakú, kb 22 cm (9 inch) átmérőjű sütőformát. A lisztet és a sütőport összekeverjük. Ezután a vajat a cukorral, a citromhéjjal és a vanília-kivonattal simára keverjük egy nagy tálban. A lisztes keveréket hozzáöntjük, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. A tésztát belenyomkodjuk az edénybe majd megkenjük a tejjel. Az előmelegített sütőbe téve addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz, de még a közepén egy kicsit lágy, kb. 35 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd szedjük ki óvatosan. Vágjuk fel egyenlő (ált. 16) cikkekre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.