Hírek
Első heti állomás Norvégia: Krumkake recept
2013. február 20.

Hozzávalók:

1 tojás

10 dkg cukor

17 dkg liszt

240 ml sűrű tejszín

1/2 teáskanál sütőpor

1/4 teáskanál só

1 teáskanál vanília kivonat

 

Elkészítés:

Edényben felverjük a tojást a cukorral és a vaníliával, amíg egyneművé nem válik. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tejszínnel és a sóval együtt hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

Ezt az igen sűrű, palacsinta tészta jellegű masszát adagoljuk bele a speciális Krumkake sütőbe, ami nagyon hasonlít a nálunk tallér sütőként ismert "szerkezetre".

Süssük kb. fél percet, amíg el nem nyeri világosbarna színét. Óvatosan szedjük ki, és még forrón szorosan tekerük rá egy legalább 2-3 cm átmérőjű fahengerre és hagyjuk azon kihűlni. A tölcséreket (vagy hengereket) megtölthetjük tejszínhabbal, friss gyümölccsel, esetleg könnyű gyümölcsös vagy csokis krémmel.

A tészta nagyon finom ízű. Sok sikert!


Webfejlesztés: DunaWeb Kft.